05:01 pabs3: has there been any work on enabling nouveau to recover from GPU hangs? I encounter them maybe once a week. also if there is any way I can provide any useful debug info to help get them fixed, I'd be happy to help
08:44 karolherbst: pabs3: the kernel bits are mostly there, but we still need to handle it in userspace
08:44 karolherbst: the issue you see is mostly X blocking
08:45 karolherbst: pabs3: if you would be able to figure out _where_ X blocks, that would be super helpful
08:49 pabs3: I'm using GNOME Wayland these days
08:50 pabs3: karolherbst: any ideas on how to get info about the blocking?
09:28 karolherbst: ohh, mhh, check out mutter then
10:03 pabs3: hmm
10:32 rhyskidd: mupuf: thanks undertaking the bulk bugzilla to gitlab issues move!
12:06 mupuf: rhyskidd: you are welcome, I had first replicated it to a private repo, but daniels prefered to do move the xf86-video-nouveau repo to gitlab and me to re-migrate the issues to this project
16:11 imirkin_: fyi -- i'm not looking at gitlab, so if there are any issues that require my attention, let me know
16:59 codedmart: Lyude: Is there an issue or somewhere I can follow the problems you were looking into?
16:59 Lyude: karolherbst: ^ do we have any bugs open for this, on fdo or the like?
17:01 karolherbst: for which issue?
17:01 karolherbst: runpm?
17:01 karolherbst: or something else?
17:01 karolherbst: Lyude: https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=205623 might be the best one I guess.. we can mark all the other bugs there as duplicates if we find one which matches exactly
17:02 Lyude: karolherbst: runpm yeah
18:33 codedmart: Thanks
18:35 codedmart: Lyude: What about the issue you mentioned where my screen doesn't redraw with the external? Sorry if I am not wording that correctly. I can get the external to turn on with setprovideroutputsource, but nothing appears on the screen. It is just black.
18:40 Lyude: codedmart: I -think- that's just a side affect of the rpm issues but I'll double check when I get into the office, need those logs you sent me resent over something other then Dropbox though
18:40 Lyude: *effect
18:41 codedmart: How should I get them to you?
18:53 Lyude: codedmart: just email them directly to Lyude at red hat dot com
19:48 codedmart: Lyude: Sent
19:49 codedmart: Lyude and karolherbst Thanks! I really appreciate it. And let me know if I can help in anyway.
21:00 Lyude: codedmart: out of curiosity could you get me lspci -vv from your machine? (I might have asked for this before but lost it, should be small enough to just put on a pastebin somewhere)
21:01 Lyude: I don't see your gpu dying from any runtime PM issues, but also don't see anything that points to the actual problem here :s. let me see if I can reproduce this real quick with my X1 extreme 2nd gen
21:06 Lyude: codedmart: lemme guess, monitor turns on sometimes but usually only the cursor moves and the rest of the display image doesn't update right?
21:09 Lyude: definitely seeing some issues with that here (cc skeggsb ^ tu117, seeing some ttm errors mentioning a bo being pinned somewhere else so I'll assume that's probably related to the issue
21:10 Lyude: codedmart: I'll definitely see if I can take a look at this issue this week, that's what I get for just assuming it was an rpm issue :p
21:20 codedmart: Lyude: Yes that is right I can see the cursor move, but nothing else updates.
21:20 Lyude: codedmart: perfect, we're seeing the same issue then :)
21:21 codedmart: https://gist.github.com/codedmart/4e08e9776c3ec152f946efba43cb9e2f
21:21 codedmart: lspci -vv
21:22 Lyude: codedmart: mhhh, sorry, can you run it again but this time use lspci -nn
21:25 codedmart: lspci -nn -> https://gist.github.com/codedmart/aa4ca9189c5d73bb7463e0cc31152fd5
21:25 Lyude: mh, alright, thanks!
21:26 codedmart: But I also notice the power doesn't always turn off so that is probably from the runtime PM issue?
21:26 Lyude: codedmart: you mean the gpu power?
21:26 codedmart: Yes
21:26 Lyude: codedmart: yeah that's the runtime pm issue
21:27 codedmart: OK thanks
21:27 Lyude: np